fbpx

Viitasaaren Yrittäjät ry

Koti ja Puutarha -messut

Koti ja Puutarha -messut 2016
Koti ja Puutarha -messut 2016
Koti ja Puutarha -messut 2016

Viitasaaren Yrittäjät Ry

VIITASAARI

Nettisivuille:

https://www.yrittajat.fi/keski-suomen-yrittajat/viitasaaren-yrittajat 

Viitasaaren Koti ja Puutarha -messuilla on pitkä historia

Viitasaaren Yrittäjät ovat järjestäneet messuja jo vuodesta 1995 asti ja messut ovat olleet yksi pohjoisen Keski-Suomen suurimmista kevättapahtumista.

Kun messut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995, odotettiin tapahtumaan kävijöitä 200 henkilöä, mutta tapahtuman suosio yllätti jopa messujärjestäjät ja paikalle saapuikin 2000 kävijää. Ensimmäiset messut osoittautuivat  hyvin onnistuneeksi ja messut ovat jatkuneet tähän päivään asti. 

Messuja järjestettiin monia vuosia Viitasaaren vanhalla lukiolla. Aikanaan selvisi, että vanha lukio oltiin purkamassa, joten uusi tapahtumapaikka oli etsittävä messuille. Sopivaksi paikaksi löytyikin Hurrikaanihalli, joka toimii edelleen tapahtumapaikkana messuille. 

Vuosien varrella Koti ja Puutarha -messuilla on nähty monenlaisia  esiintyjiä muusikoista puhujiin. Viimeisimpinä kahtena vuotena Koti ja Puutarha -messuilla on nähty myös voimamieskisat, mitkä ovat olleet tärkeä osa tapahtumaa. Yhtenä vuonna sää yllätti messujärjestäjät ja tapahtuman alkaessa maassa oli ollut 10 cm lunta! Tästäkin huolimatta messut saatiin järjestettyä hienosti. 

Messuilla on koettu paljon elämyksiä ja nähty runsaasti eri näytteilleasettajia.

”Silloin kun Viitasaaresta tuli kaupunki, ajattelimme Erkin kanssa, että eihän tämä kaupunki ole jos ei ole puluja! Yksi ikimuistoisimmista hetkistä on ollut kun vapautimme Koti ja Puutarha -messuilla puluja” kertoo Reijo Siekkinen joka on ollut mukana järjestämässä messuja alusta alkaen.

Vuoden 2016 jälkeen messuilla oli kolmen vuoden tauko, kunnes Viitasaaren Yrittäjät ottivat yhteyttä Jyväskyläläiseen ammattikorkeakoulun linjaan Tiimiakatemialle. Täältä löytyikin uudet innokkaat tapahtumajärjestäjät yhteistyöhön messuille ja suunnitelmat messujen toteuttamisesta aloitettiin. Messut oli tarkoitus järjestää toukokuussa vuonna 2020 Hurrikaanihallissa, kunnes tapahtuma jouduttiin perumaan ja siirtämään koronan takia. 

Tänä vuonna messut järjestetään Viitasaaren Yrittäjien ja jyväskyläläisen tapahtumatoimiston, Evendan, välisellä yhteistyöllä nettimessuina. Ensi vuonna messut järjestetään taas perinteisesti Viitasaaren Hurrikaanihallissa toukokuun lopulla! ☀️

Viitasaaren Yrittäjät Ry

VIITASAARI

Nettisivuille:

https://www.yrittajat.fi/keski-suomen-yrittajat/viitasaaren-yrittajat